Ženský oděv

09.01.2010 21:24

 

Ženský oděv

 

 

      Náš oděv tvoří ,,poslední záhal duše". Nechrání jenom fyzické tělo před nevlídným počasím, ale hlavně před nečistými pohledy opačného pohlaví. Hodně lidí nad tím mávne rukou a řekne si, že na oblékání sotva může záležet. Jenže opravdu záleží.

Zvláště u ženy, která je svým uzpůsobením mnohem jemnější než muž. Stejně tak i její tělo je více citlivé a potřebuje silnější ochrany před vnějšími vlivy.

      Pokud se ženské tělo odhaluje tak, jako je tomu v dnešní době, kdy je vidět bez sebemenšího studu téměř vše, stává se spíše výstavním zbožím či dekorativním předmětem, místo aby splňovalo svůj důležitý účel, který tkví v umožnění vývoje a zrání lidského ducha na Zemi.

      Když se však žena oblékne do ženských šatů, které zahalí její postavu tak, že nebude upozorňovat okolí na žádné partie svého těla a navíc podtrhne svůj opravdový ženský půvab a jemnost, tak tím chrání sebe před nečistými pohledy z venku, ale zároveň pomáhá i sama sobě být důstojnou a ušlechtilou.

      Zkusme si na chvíli představit sebe sama v upnutých džínech, v úžasné moderní halence s množstvím korálů na krku. Podržme si v mysli tento obraz a doplňme ho tím, že kráčíme oproti skupince běžných mužů. Co vnímáme?

I ten nejčistší z nich má často problém nepodívat se právě do těch míst, které těsně obepínají ženskou postavu. 

Ta totiž pro muže skrývá mnoho pokušení, pokud se nepřirozeně vystavuje a ukazuje. Místo, aby na muže dýchl závan čistoty, půvabu a veliké dobroty zářící z očí této oproti nim jdoucí ženy, všimnou si jako první jejích dokonalých či méně dokonalých křivek a ty je zaujmout natolik, že to pěkné v nitru ženy už ani nezaregistrují. 

To, co si má žena nejvíce chránit, to právě nevědomě, ale častěji i vědomě vystavuje a sama se tím okrádá o to nejcennější.

      Jak jinak působí obraz, když žena důstojně kráčí v dlouhých šatech, s úsměvem na tváři oproti stejné skupince. Čeho si první muži všimnou je usmívající se bytost, která už jenom svojí upřímnou přítomností způsobí pravý div i s těmi nejvíce obhroublými muži.

 

 

       Dalším důkazem důležitosti správného odívání je skutečnost, že když se oblékneme jen tak ledabyle, domácky, tak v sobě nikdy nevzbudíme takovou jemnost, ladnost a ušlechtilost jako v ženských šatech. To prostě není možné, protože šaty zpětně působí na ducha. Je zde vzájemná interakce.

Pokud se však krásně oblékneme i na doma, tak nás ani nenapadne chodit neuhlazeně, hrbit se a nemít ladné pohyby. V důstojných šatech se každá žena či dívka cítí jinak než v teplácích nebo džínech. S tím souvisí i výběr barev, které mají silný vliv a jejich kombinace dokáže ovlivnit nejen naši náladu, ale dokonce i působení na jemnějších úrovních. Tomu se  však budeme věnovat v jiném článku.

      První, čeho žena musí docílit, je znovunalezení pravého studu. Potom samočinně ucítí potřebu halit se a ochraňovat své tělo v krásných ženských šatech. Vždyť tělo je dar, ono nám nepatří a my se o něj musíme náležitě starat po všech stránkách. 

Čistý stud zároveň ženě našeptává, jaké šaty se k ní hodí, jaký styl a barvy. Každá žena je krásná v dlouhé sukni nebo šatech, stačí jen citem najít vhodný střih. To jde vše ruku v ruce s postupným otevíráním se světlým záchvěvům, které k nám neustále shůry proudí.

Nádherný smysl pro krásu má v sobě zakotvený úplně každá žena, ale musí ho první znovu objevit pod nánosy nesprávných názorů na opravdové ženství.

 

 Snažme se naplňovat ideál pravé ženy, takové, jakou Bůh stvořil a jakou Stvoření potřebuje pro svůj harmonický vývoj.