Mladý ječmen- zelené potraviny

06.05.2012 19:34

 

Mladý ječmen

 

 

Dnešní způsob života přináší hodně stresu a nezdravé stravování způsobuje překyselení našeho těla, což se významně podílí na vzniku civilizačních chorob(rakoviny apod).

 Mladý ječmen vytváří a udržuje v organizmu zásadité prostředí a tím ho před těmito vážnými chorobami chrání. Při kombinaci s dalšími zelenými potravinami se účinek ještě zvyšuje. Mladý ječmen je možné aplikovat i zevně na akutní kožní problémy – popáleniny, odřeniny, spáleniny i akné, kde efektivně napomáhá v hojení ran.

Najdete v něm:

Kvalitní bílkoviny a aminokyseliny – tvoří podstatnou část živé hmoty a jsou cenným základním stavebním kamenem všech buněk v lidském těle.
Minerály – potřebné pro správnou funkci enzymů (které se účastní většiny biochemických procesů v těle), jejichž nedostatek může způsobovat různá onemocnění jako je osteoporóza (chybí vápník) nebo poruchy krvetvorby (chybí železo).
Antioxidanty – aktivně vyhledávají a blokují vznikající volné radikály již v zárodku, což má zásadní význam pro obranyschopnost organizmu a naše zdraví.
Přírodní vitamíny – patří k základním složkám lidské potravy a podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů. Lidský organizmus si, až na některé výjimky, nedokáže vitamíny sám vyrobit, a proto je musí získávat prostřednictvím stravy.
Chlorofyl – zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, chrání proti zánětům a působí dezinfekčně.

 

Co hlavního tedy přináší mladý ječmen?

 

Nápoj z ječmene čistí a sytí zároveň, brání překyselení organizmu a pálení žáhy, zlepšuje krevní obraz, ale i pleť a trávení, prospívá diabetikům, posiluje imunitu
Pomáhá odstraňovat únavu, migrény, poruchy spánku a zlepšuje náladu - mladý ječmen obsahuje serotonin (hormon štěstí),
 vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové a kyseliny pantotenové
obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa je 2x účinnější než špenát, nejucelenější zásadotvorná strava.
Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů
Mladý ječmen je zásadotvorný - odstraňuje překyselení organizmu způsobené nevhodnou stravo